Google+ Google+

miercuri, 23 aprilie 2014

Viata singuratica a ciobanilor


Textul de mai sus reprezinta o descriere a unei colibe facute din paie si crengi de catre ciobani pentru a putea innopta. In imagine sunt trei tarani, din care unul este copil si tine in mina doua recipiente pentru lapte sau apa. As remarca de asemenea ca atat copilul cat si cel in varsta, din mijloc sunt desculti, in timp ce taranul din stanga imaginii, care pare si mai instarit decat cei doi are si haina, dar si opinci in picioare.

Textul suna in felul urmator in romana:

"Coliba ciobanului este o structura mica, primitiva facuta in graba din crengi si vreascuri. Aici isi petrece noptile pe patul sau de ferigi si, cand zorii isi arunca lumina pe cojocul sau din piele de oaie, isi cheama cainii si isi conduce apoi oile pe pasune. O viata simpla, singuratica, dar care aduce cinste traditiilor sacre ale stramosilor pastori ai acestei rase romanesti."

Textul in engleza este:
"Simple summer shelter of the Rumanian shepherd

The hut of the shepherd is a primitive little structure chiefly made of branches and brushwood. Here he passes the night on his bed of bracken, and as dawn breaks dons his sheepskin, calls his dogs, and guides his flock to the day's pasture-ground. A simple solitary life, yet true to the sacred tradition of the original pastoral ancestors of the Rumanian race."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+