Google+ Google+

luni, 27 octombrie 2014

Arcul de Triumf din Botosaniul de odinioara

Arcul de Triumf din Botosaniul de odinioara


Arcul de triumf din Botosani este una dintre acele povesti de care putina lume stie. Arcul de triumf este un simbol al victoriei si de regula este construit dupa evenimente exceptionale, marcate de glorie. 

Din cate se pare Carol I ar fi fost atat de impresionat de eroismul aratat de catre soldatii din Botosani ce au luptat in Razboiul de Independenta, incat a acordat edililor orasului dreptul de a ridica un astfel de monument. Ciudat este insa ca Arcul nu a fost construit dupa Razboiul de Independenta ci in 1906, odata cu implinirea a 40 de ani de domnie a Regelui.

La inaugurarea arcului a participat si Regele Carol I, evenimentul fiind marcat de o parada militara splendida, daca este sa dam crezare marturiilor din epoca. 
Nu se stie exact ce s-a intamplat cu monumentul dupa plecarea Regelui. Unii spun ca ar fi fost dezasamblat imediat dupa, altii ca ar fi ars in incendiile din prima parte a secolului. 
Din pacate avem o singura imagine a mai putin cunoscutului Arc de Triumf, cea de mai sus, ceea ce am face sa cred ca el nu a dainuit prea mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+