Google+ Google+

miercuri, 8 ianuarie 2014

Bucurestiul in 1944, dupa bombardamente.

Orasul Bucuresti in timpul bombardamentelor din 1944. Primele imagini par a fi suprinse pe Calea Victoriei, dar nu am reusit sa identific elemente care sa confirme.
Ne sunt prezentate apoi distrugerile cauzate de bombardamente la Gara de Nord. Trenurile sunt aruncate de pe sine, cladiri distruse in preajma garii, iar la momentul 1:09 se poate vedea chiar o gaura uriasa in mijlocul sinelor, pe locul unde a explodat o bomba. Acoperisul peroanelor este de asemenea inclinat in capat (1:26).
In minutul 2 se pot vedea oamenii (civili si militari), fie cautand supravietuitori, fie pentru a strange din daramaturile.

Incepand cu 2:27 ne este prezentat Palatul Regal (actualul Muzeu National de Arta). In fata Bibiliotecii Centrale Universitare troneaza statuia lui Carol I, flancata de doua tancuri.

La 2:48 este ceva inedit pentru Romania, un soldat din garda regala, aflata in fata Palatului Regal.
In rest, pe calea Victoriei, lucrurile par a fi linistite, oameni grabiti, masini multe, fostul Teatru National. Totusi razboiul se simte, pe Calea Victoriei urmeaza a fi montata o baterie antiaeriana (3:21)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google+